Tort de vanilie cu cirese

de Bya Ralu in Torturi, 6 Iul 2013 | 4591 vizualizari

 

tortuletul facut pentru ziua mea cu chinuri la pasta de zahar ca nu a iesit rosie:))reteta de blat am facut-o de aici http://reteta-de-acasa.blogspot.ro/2012/01/blat-de-tort.html,foarte foarte bun! iar pasta de zahar de la alba in zori:)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta vanilie si rom

Pentru crema:

  • 3 plicuri de crema de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri de cirese

Pentru pasta de zahar:

  • 1 plic foi gelatina
  • 600-700 g zahar pudra
  • 2 linguri miere
  • 10 gr unt
  • 2 linguri de lapte
  • colorant alimentar rosu

Pentru insiroparea blatului:

  • limoncello
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu cirese:

Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina amestecata cu praful de copt.Se mixeaza bine.

O forma rotunda se unge pe margini cu ulei,iar pe fund punem hartie de copt.

Se toarna compozitia si se pune la cuptor pentru 30 minute.Se testeaza cu o scobitoare.

Se lasa sa se raceasca,se scoate din forma si se feliaza pe lung.Ies 3 foi de blat.

Pentru crema:

Se pun plicurile de crema intr-un castron,adaugam zaharul pudra si laptele rece din frigider.Se mixeaza cateva minute,se adauga si esentele si se lasa la frigider circa 1 ora.

Intr-un castron punem limoncello si putina apa,amestecam bine.

Ciresele se taie feliute.

Blatul de insiropeaza cu limoncello,se adauga crema de vanilie,bucati de cirese,blat,iar se insiropeaza iar punem cu strat de crema si cirese si ultimul blat cu aceiasi procedura in afara de cirese.Se unge si pe margini cu crema de vanilie.

Se pune in frigider pana se prepara pasta de zahar.

Pentru pasta de zahar:

Zaharul pudra circa 500 gr se pune intr-un castron,se face o adancitura in mijloc.

Foile de gelatina se pun in apa rece pentru 10 minute.Se storc si se pun intr-o craticioara,impreuna cu mierea,untul si lapte.Se pune pe foc,amestecand mereu pana devine sirop.

Se toarna peste zaharul pudra amestecand continuu,incet incet intarindu-se.Se lasa 5 minute sa se odihneasca.Pe masa se pune zahar pudra si se incepe framantarea,punand mereu zahar pudra.

Se opreste o bucatica pentru formele de inimioare si stelute.

Cealalta bucata se amesteca cu colorantul rosu si se framanta foarte bine.

Se intinde cu un sucitor si se pune deasupra pe tort care inainte se unge cu unt pentru a prinde bine pasta de zahar.

Se intinde si bucata ramasa si se fac forme.

Se aranjeaza tortul cu formele facute si se lasa la rece pentru 2 ore.

 

TIPS-URI

1

In timpul framantarii bulgarasului se zahar,se presara zahar pudra.

2

Blatul nu se insiropeaza foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros de vara